Blik vooruit op play-off 1: kan Standard alles nog overhoop gooien?

Yannick Lambrecht Jordan Horwood
Yannick Lambrecht en Jordan Horwood
| 8 reacties
Blik vooruit op play-off 1: kan Standard alles nog overhoop gooien?
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

De play-offs staan eindelijk voor de deur. In aanloop naar de allesbepalende play-off 1, belichten we elk team. Met de voltallige G5 in play-off 1 verwachten we alvast vuurwerk. Vandaag nemen we Standard onder de loep.

Na de bekerwinst en een plaats in de top zes hebben de Rouches hun vooropgestelde doelen al bereikt. De beloning van een op-en-neer seizoen, weliswaar met een happy ending.

Sleutelspelers

Zoals iedereen wel kon zien was 'nieuwkomer' Mehdi Carcela in grote doen de voorbije wedstrijden. Zo'n creatieveling zal ongetwijfeld nodig zijn om voor de flitsen te zorgen. Kunnen Mpoku en Edmilson in PO1 ook hun beste vorm naar buiten brengen? 

Naast Carcela kon Standard in 2018 rekenen op een erg geïnspireerde Renaud Emond. Sinds het vertrek van Orlando Sa is hij de eerste keuze gewordenin de punt, nu moet hij nog bevestigen in het belangrijkste luik van de competitie.

Lager op het veld zal Standard ongetwijfeld steun hebben aan Christian Luyindama. De spitsen die tegen de beresterke Congolees uitkomen, zullen wel eens slikken. Verder kan het duo Agbo - Marin nog een grote rol spelen.

Pijnpunten

Offensief is het elftal van Sa Pinto enorm versterkt, maar de laatste weken is toch gebleken dat het vooral van individuele acties moet komen en minder van teamplay. Niet dat dat het grootste probleem is; dat is eerder de onzekere verdediging. 

Concentratieverlies voor het doel van Ochoa komt nog veel te vaak voor en daardoor slikt Standard te veel onnodige doelpunten. Zoiets betaal je cash in de play-offs. 

Verwachtingen

Standard is tot alles in staat. Ze hebben een kern die het elke ploeg lastig kan maken en bewezen jaren geleden al eens dat ze voor een onwaarschijnlijke comeback in PO1 kunnen zorgen. Daarnaast is het één van de beste ploegen in 2018, van speeldag 25-30 heeft het zelfs het beste rapport.

We verwachten dus dat Standard niet op de zesde plaats zal eindigen. De vraag die resteert: waar dan wel? De behaalde doelstellingen en het Europese ticket zullen er hoe dan ook invloed op hebben. Een slechte start kan de motivatie ook wel volledig wegnemen, maar zover zijn we zeker nog niet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties