Club Brugge warmt z'n fans op voor play-off 1 met overzicht van statistieken en heeft leuk weetje over Leko in petto

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 11 reacties
Club Brugge warmt z'n fans op voor play-off 1 met overzicht van statistieken en heeft leuk weetje over Leko in petto
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De play-offs komen nu echt wel dichtbij en leider Club Brugge mag vanaf maandag de jacht inzetten op titel nummer 15 uit de geschiedenis. Om de fans alvast in de juiste stemming te brengen en nog wat bij te spijkeren, pakt blauw-zwart alvast uit met een overzicht van opvallende statistieken.

En die cijfertjes hebben allemaal rechtstreeks te maken met play-off 1. Zo benadrukken ze in Brugge bijvoorbeeld nog even dat Club samen met Anderlecht de enige club is die al elke editie van de competitieformule meemaakte. De Bruggelingen waren er net als aartsrivaal paars-wit al acht keer bij. 

Wat leren we nog? Club won 39 van z'n 80 matchen in play-off (minder dan de helft dus!), speelde 16 keer gelijk en verloor 25 keer. Het maakte 135 goals en incasseerde er 99. Het gemiddelde puntenaantal van de ploeg van Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert bedraagt dan weer 17 op 30. Anderlecht doet een tikkeltje beter met 18 op 30. 

En dan de onderlinge confrontaties: tegen Anderlecht boekte Club 17 op 48, tegen Charleroi 10 op 12, tegen AA Gent 18 op 36, tegen KRC Genk 21 op 30 en tot slot tegen Standard 15 op 30.

Wist u trouwens dat Ivan Leko de voetbalgeschiedenis ingaat als de eerste trainer die play-off 1 meemaakt als speler (bij Lokeren) én (straks) als coach? Nog meer van die zaken leest u hieronder op de website van Club. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties