Vanaken over de vervelendste tegenstander dit seizoen, zijn meest onderschatte ploegmaat én twee spelers van 'kleinere' clubs die hem opgevallen zijn

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Vanaken over de vervelendste tegenstander dit seizoen, zijn meest onderschatte ploegmaat én twee spelers van 'kleinere' clubs die hem opgevallen zijn
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Als Club Brugge straks wil schitteren in play-off 1 zal het een goeie dirigent nodig hebben, hallo Hans Vanaken? De 25-jarige spelmaker van blauw-zwart acteert al een heel seizoen op hoog niveau, het was de voorbije jaren weleens anders.

Maandag begint Vanaken eraan met een thuismatch tegen KRC Genk, maar eerst legt Het Nieuwsblad hem nog eens op de rooster met 45 vragen in 45 minuten. Zo krijgt de Limburger de vraag wie zijn meest onderschatte ploegmakker is: "Het draait goed dus iedereen heeft al 'in the picture' gestaan, maar misschien wordt Nakamba nog onderschat. Op zijn positie is hij supergoed. Zowel in de balrecuperatie als in de opbouw kan hij zijn ding doen. En keihard in de duels."

"Daar kan je niet tegenop"

En ook over de meest vervelende tegenstander dit seizoen moet Vanaken niet lang nadenken:  "Faris Haroun. Die plakte de hele match tegen mij. Loop dan, zeggen ze mij dan. Maar ja, die heeft zo'n uithoudingsvermogen, daar kan je niet tegenop. Ik vind het vervelend. Maar ik zeg er niets van tegen hem, hoor. Ik denk niet dat hij dan zegt: Je hebt gelijk, ik doe wat anders."

Nog een leuke vraag: van welke speler in België vind je het vreemd dat hij niet bij een topclub speelt? Vanaken: “Ampomah van Waasland-Beveren vind ik dit seizoen wel erg goed. Eenmaal in zijn actie kan je hem niet afstoppen. Govea van Moeskroen is ook echt wel een goeie voetballer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties