Ivan Leko treurt om speler die hij zéér hoog inschat en pakt op persconferentie uit met straffe statistiek die zelfs aanwezige journalisten lijkt te verrassen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
Ivan Leko treurt om speler die hij zéér hoog inschat en pakt op persconferentie uit met straffe statistiek die zelfs aanwezige journalisten lijkt te verrassen
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Veel goed nieuws op de persconferentie van Ivan Leko gisteren, behalve dan over Saulo Decarli en Benoît Poulain. Beide verdedigers werken nog altijd koortsachtig aan hun terugkeer en vooral laatstgenoemde basispion wordt hard gemist in Jan Breydel. Vraag dat maar aan de trainer.

Dat de 40-jarige Leko een hoge pet op heeft van Poulain is geen geheim. De 30-jarige Fransman heeft alles: kwaliteiten, ervaring, persoonlijkheid, intelligentie én een impact op de groep. Ze noemen hem in Brugge niet voor niks Le Professeur. 

"De afwezigheid van Benoît is heel jammer. Wat er precies met hem aan de hand is, is misschien een betere vraag voor de dokter. Het is niet zo'n eenvoudige blessure. Als je iemand moet missen die voor het seizoen eigenlijk jouw beste verdediger was, is dat spijtig", aldus Leko op zijn persbabbel in de aanloop naar de match tegen KRC Genk. 

"Dat wil iets zeggen hé"

En dan pakt de Kroaat ineens uit met een statistiek die zelfs de pers even verrast. En de aanwezige journalisten zijn al even verbaasd dat Leko de cijfers zomaar uit het hoofd kan opdreunen. "Poulain is iemand met rendement want in de elf matchen mét hem in de ploeg hebben we acht keer gewonnen en drie keer een gelijkspel behaald. Dat wil iets zeggen hé", knipoogt Leko. 

"Benoît Poulain is een echte winnaar. Zijn afwezigheid is en was natuurlijk een kans voor iemand anders, maar toch missen wij hem enorm. Op alle vlakken, op en naast het veld. Persoonlijk hoop ik dan ook dat hij zo snel mogelijk kan terugkeren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties