Clubs uit 1B op achterste poten na voorstel van 1A-ploegen: "Devaluatie van de competitie", "Competitievervalsing" en "Imagoverlies"

Clubs uit 1B op achterste poten na voorstel van 1A-ploegen: "Devaluatie van de competitie", "Competitievervalsing" en "Imagoverlies"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De topclubs uit 1A hebben een voorstel om hun beloftenploegen straks in 1B te laten aantreden. Een voorstel dat zonder overleg met de clubs uit 1B werd gedaan. En daar staan ze op hun achterste poten: "Geen sprake van!", klinkt het.

Paul Van Der Schueren, CEO van OHL, riep zaterdag in spoed alle clubs uit 1B samen. Maandag staat het voorstel immers op de agenda van de Pro League. "Ons standpunt is behoorlijk duidelijk. Er kan geen sprake zijn van de integratie van jeugdploegen in de Proximus League”, zegt Van Der Schueren aan Het Nieuwsblad.

Vijf man op verplaatsing

"Het eerste probleem is dat de jeugdploegen een wisselende invulling kennen. Afhankelijk van week tot week spelen zij met een veel sterkere of mindere ploeg. Dat is geen profvoetbal meer. Onze competitie zal een devaluatie kennen en imagoverlies lijden. Ik heb de bezoekersaantallen in Nederland opgevraagd. Jong PSV speelt op verplaatsing gemiddeld voor elf supporters, Jong Ajax voor vijf."

Jeugdploegen hebben immers niet dezelfde ambitie als profclubs. "Een tweede probleem is dat het niveau van de jeugdteams gewoon te laag ligt. Bovendien zullen ze de competitie bepalen. Een voorbeeld: als jong Antwerp tegen Beerschot Wilrijk speelt, zullen ze natuurlijk ineens met een veel sterkere ploeg spelen. Dat is regelrechte competitievervalsing."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties