Lof voor Visser: "Hij deed het goed in een match waar meer ervaren refs de pedalen zouden verliezen"

Lof voor Visser: "Hij deed het goed in een match waar meer ervaren refs de pedalen zouden verliezen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De VAR lag onder vuur na Club Brugge-Anderlecht, maar ook scheidsrechter Lawrence Visser. Velen vonden echter dat de 28-jarige scheidsrechter het allesbehalve slecht deed in een héél moeilijke wedstrijd. Zo ook Pierre François, CEO van de Pro League.

Buiten de fase waarop hij strafschop floot voor Club en dat daarna corrigeerde, leken de meeste van de beslissing - buiten die hem wel of niet ingefluisterd werden - correct. "Vanuit de Pro League hebben wij het systeem van de semiprofessionele arbitrage gelanceerd én volledig gefinancierd voor de voetbalbond. Ik vind dat een scheidsrechter van 28 jaar in een hypergecompliceerde topper bewezen heeft dat dit zijn vruchten afwerpt", aldus François in HLN.

"En dát in een match met meerdere tussenkomsten van de VAR, in Brugge, waar het publiek een zekere druk uitoefent. Die scheidsrechter had de match van begin tot einde in handen. Ik zeg niet dat alle beslissingen 100 procent juist waren - ik heb Johan Verbist dan ook een rapport gevraagd over het functioneren van de VAR - maar ik vind dat meneer Visser het goed gedaan heeft, in een match waarin zelfs meer ervaren scheidsrechters de pedalen hadden kunnen verliezen. Dat is zéér positief."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties