Frappante conclusie na alle commotie rond Club-Anderlecht: "Vier van de vijf omstreden fases werden correct beoordeeld"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 47 reacties
Frappante conclusie na alle commotie rond Club-Anderlecht: "Vier van de vijf omstreden fases werden correct beoordeeld"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn intussen vier dagen na de topper Club Brugge-Anderlecht, maar de commotie over enkele dubieuze wedstrijdfases is nog niet van de baan. En dus pakt de KBVB uit met een statement na consultatie van de IFAB of International Football Association Board.

Het departement arbitrage van de KBVB, met Johan Verbist in de hoedanigheid van Hoofd Arbitrage welke garant staat voor de totale integriteit van alle scheidsrechters, is zich wel degelijk bewust van alle afgelegde verklaringen sinds de wedstrijd Club Brugge KV - RSC Anderlecht van zondag 6 mei 2018.

Zo werd uitzonderlijk het initiatief genomen om de beelden van deze vijf als omstreden beschouwde wedstrijdfases voor analyse naar IFAB (International Football Association Board) te verzenden. Ter herinnering, IFAB is het orgaan verantwoordelijk voor de spelregels.

We hebben de feedback van IFAB op woensdag 9 mei ontvangen. Deze instantie legt ons uit dat vier van deze vijf fases correct werden beoordeeld.

De enige fase waarover twijfel bestaat, heeft betrekking op het doelpunt van Lukasz Teodorczyk (RSC Anderlecht), waar de VAR de scheidsrechter had moeten aansporen om de beelden te bekijken.

Bij monde van Johan Verbist, verduidelijkt het departement arbitrage van de Belgische Voetbalbond dat de samenwerking tussen de scheidsrechterskorpsen en de VAR nog verder verfijnd dient te worden. Het departement arbitrage hoopt nu dat het einde van dit seizoen in een serene en sportieve sfeer zal worden voortgezet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties