KRC Genk lanceert primeur, bij Beerschot hadden ze het jaren geleden al geopperd

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
KRC Genk lanceert primeur, bij Beerschot hadden ze het jaren geleden al geopperd
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Goed nieuws voor KRC Genk, dat voor een nieuwe grasmat kiest. En die wordt simpelweg hybride.

De werken voor de installatie van een nieuwe, hybride grasmat in de Luminus Arena zijn alvast gestart. "Tarkett Sports (voormalige Desso Sports te Dendermonde) realiseert de GrassMaster mat, waarbij kunstvezels 18cm diep in de bodem worden geïnjecteerd, om de 2 cm", aldus Genk in een persbericht.

"Het bijzondere gebeurt ondergronds, waar de natuurgraswortels zich hechten aan de kunstvezels, met als resultaat een verstevigde mat, goed bespeelbaar in alle weersomstandigheden. Genk zal de enige ploeg zijn met dit soort mat, in de Premier League doen 15 clubs dit al."

Blauw

"Leuk detail voor de supporters. Ook de kunstgraszone rond het veld wordt vernieuwd. Deze wordt volledig blauw, met hierop op twee plaatsen het clublogo in het wit met de slogan “Mijn ploeg. Voor altijd.” Het stadion zal dus nog méér blauw-wit uitstralen, samen met de supporters in de tribune", aldus nog de Limburgers.

Opmerkelijk: lang geleden opperde ene Patrick Vanoppen al om een paarse grasmat te installeren op het Kiel in Antwerpen, maar hij kreeg toen de hoon van iedereen over zich heen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties