AA Gent wint bij Leuven, maar zit toch met wat blessurelast

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Leuven
| 0 reacties
AA Gent wint bij Leuven, maar zit toch met wat blessurelast
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij AA Gent kenden ze een goeie oefenweek en komt er met de galamatch tegen Strassbourg nog een laatste test vooraleer de Buffalo's vrijdag naar Luik trekken. Maar de selectie is toch niet helemaal okselfris.

Vanderhaeghe begon met het goeie nieuws. "Horemans speelde zijn eerste wedstrijd en ook Kalu wou nog langer spelen, maar je moet uiteraard voorzichtig zijn na een spierblessure", aldus Vanderhaeghe.

Op het middenveld, waar vandaag Vadis Odjidja de linies kwam versterken, zijn er meer problemen. "Renato Neto heeft nog wat reactie aan de knie en Dejaegere zit met een contractuur in de bil. Maandag komt wellicht te vroeg voor hem. Birger Verstraete heeft ondanks een scheurtje in de rug al meegetraind en dat ziet er goed uit."

En de WK-gangers?

Verder is het nog wachten op Bronn en Kalinic. Die eerste raakte geblesseerd in de match tegen de Belgen op het WK. "Dylan is zo lang geimmobiliseerd geweest. Hij is bijna heel zijn spiermassa in zijn kuit kwijt. De kinés zijn daar hard mee aan het werken. Het is week per week bekijken en hij kan al fietsen, dat is al iets."

"Lovre Kalinic? Er was afgesproken dat hij drie weken na de finale zou terugkeren, Er zijn nu dus nog twee weken te gaan." De knoop voor de plaats van eerste doelman in zijn afwezigheid, werd nog niet doorgehakt. "We moeten nog met Franky Vandendriessche praten, maar ze (Thoelen en Coosemans) hebben allebei de nul gehouden deze week."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties