BrightBoard, officiële LED-partner van de Rode Duivels en hofleverancier in de Jupiler Pro League, sluit strategisch partnership met Global Sports Commerce

Redactie
| 1 reacties
BrightBoard, officiële LED-partner van de Rode Duivels en hofleverancier in de Jupiler Pro League, sluit strategisch partnership met Global Sports Commerce
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Wereldspeler Global Sports Commerce heeft een belang genomen in het Belgische BrightBoard. Het jonge bedrijf uit Asse is de grootste speler in digitale communicatie in de sportwereld in België is en één van de belangrijkste aanbieders van LEDoplossingen voor retail en out-of home.

Door deze participatie via haar dochtermaatschappij Techfront UK versterkt Global Sports Commerce (GSC) zijn marktpositie in Europa als wereldwijd aanbieder van digitale oplossingen voor sportmarketing en sportmanagement. Voor BrightBoard effent dit partnership verder het pad voor internationale expansie.

Talloze sportevents over de hele wereld

BrightBoard is in 2007 opgericht door twee enthousiaste ondernemers, Wim De Smedt en Birgen Wyns. Gedreven vanuit hun passie voor technologie en (sport)marketing groeide BrightBoard uit tot officiële LED-partner van de Rode Duivels en hofleverancier voor LED-oplossingen van de Jupiler Pro League. Naast hun aanwezigheid in andere sporten, is BrightBoard sinds 2012 wereldwijd de nummer 1 LED-leverancier in de paardensport.  Vandaag voorzien zij elke week opnieuw talloze sportevents over de hele wereld van LED-schermen met events in Doha, Hong Kong, Miami, Monte Carlo,…

Vanuit hun expertise in de sportmarkt hebben ze zich vanaf 2013, als antwoord op de stijgende vraag naar LEDschermen voor advertising, gericht op de ontwikkeling van producten specifiek voor winkels, retail en de out of home markt. Ook daar hebben ze met o.a. merken als BMW, Media Markt, Hubo, Skoda, Dewez en Delhaize een breed klantenportfolio.

"Cruciaal om te blijven innoveren in een snel evoluerende wereld"

Birgen Wyns en Wim De Smedt, oprichters van BrightBoard verklaren: “In een snel evoluerende wereld waarin technologische ontwikkelingen eindeloze mogelijkheden aanboren, is het cruciaal om te blijven innoveren. De timing was perfect om ons aan te sluiten bij een wereldwijde groep om samen met hun expertise en eigen productontwikkeling aan onze klanten de laatste technologische innovaties van morgen te kunnen blijven aanbieden.

Global Sports Commerce vergroot via dit strategisch belang in BrightBoard zijn Europese voetafdruk in het leveren van digitale oplossingen voor sportlocaties. Met hun hoofdkantoor in Singapore heeft GSC de wereld als werkterrein met kantoren in 16 landen.  Onlangs heeft Emerald Media met steun van de private investeringsgigant KKR een belangrijk minderheidsaandeel verworven in Global Sports Commerce (GSC) ter waarde van US$80 miljoen.Het is immers onze absolute doelstelling om “innovators in LED” te blijven en, zeker nu de digitalisering in retail zich heeft ingezet, en verder innovatieve producten te ontwikkelen op maat voor onze klanten.”

“Ik ben verheugd BrightBoard te verwelkomen binnen de Techfront – en GSC familie. We waren onder de indruk van hun steile en gezonde groei en hun sterke identiteit als merk, dat zich vertaalt in al wat ze doen. Dankzij hun aanvulling hebben we de kans om onze aanwezigheid op de Europese markt te consolideren en uit te breiden. Hierdoor krijgen we een diepere marktpenetratie in sport en creëren we nieuwe opportuniteiten binnen de retailsector en de out of home markt”, zegt MS Muralidharan, CEO van GSC.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties