De prognose van de redactie voor 1B: trekt Westerlo de lijn van zijn sterke eindsprint door?

De prognose van de redactie voor 1B: trekt Westerlo de lijn van zijn sterke eindsprint door?
Foto: © photonews

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Dit weekend start ook in 1B de competitie. Het belooft zoals steeds een spannende strijd te worden in die vreemde competitie met acht ploegen. Onze redactie stak de koppen bij elkaar en kwam op de proppen met een prognose. Op de vijfde plaats vinden we Westerlo terug.

De Kemphanen pakten vorig seizoen uit met een straffe eindreeks. Westerlo verloor dertien wedstrijden op rij niet en hield daarin elf keer de nul. Straffe statistieken waar ook promovendus Cercle Brugge mee uitpakte.

Sterktes

De sterke achterhoede bleef intact. Met het ervaren duo Biset-Corstjens is Westerlo opnieuw klaar om de strijd aan te gaan met de zeven andere 1B-clubs. Ook Lucas Van Eenoo loopt nog steeds in het Kuipje rond. Na een huurovereenkomst slaagde de club uit de Kempen er nu in om de middenvelder definitief over te nemen van KV Kortrijk.

Zwaktes

Westerlo zag toptalent Daan Heymans (19) naar Waasland-Beveren vertrekken. De tiener ontluikte onder de vleugels van Bob Peeters en realiseerde op die manier een transfer naar 1A. De ervaren Benji De Ceulaer zei het profvoetbal vaarwel.

Beter doen dan vorig jaar

Westerlo kende het voorbije seizoen een moeilijke start en bengelde lange tijd samen met Tubeke onderaan de klassering. Dit jaar moet de club in staat zijn beter te doen, al wordt het opnieuw een moeilijke opgave om de play-downs te ontlopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties