Speelt Genk te naïef? "Nee, wij kunnen niet defensief spelen"

Speelt Genk te naïef? "Nee, wij kunnen niet defensief spelen"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk heeft de laatste weken wel wat doelpunten moeten slikken. Negen in vier wedstrijden om precies te zijn. Is dat een probleem? Nee, vindt assistent-trainer Jos Daerden. Er moet wel iets aan gedaan worden, maar de filosofie blijft om gewoon meer te scoren dan de tegenstander.

Een manier van spelen die ook onder de Nederlander Sef Vergoossen werd gehanteerd. “Ook onder Sef leefde het gevoel in de groep: 'we maken een doelpunt meer dan de tegenpartij'. Dat geeft mentale kracht, een enorm wapen. Maar het wil niet zeggen dat je daarom naïef speelt of de organisatie overboord gooit", aldus Daerden in HBvL.

Genk kan ook niet met tien achter de bal gaan kruipen. "Wij proberen steeds zelf op dezelfde manier te spelen, wat de tegenstrever ook probeert om ons te ontregelen. Dat geeft een bepaalde houvast aan de spelers."

"We hebben ook niet de jongens om allemaal achter de bal te kruipen, zij verliezen dan te veel van hun kwaliteiten. Waardoor je in je eigen voet schiet door te zeer op het defensieve te focussen. Want wie zegt dat je minder goals incasseert, als je alles tijdens een wedstrijd omgooit?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties