Welke ploeg zijn nu het meeste A-kernspelers kwijt dankzij interlandverplichtingen en wat met het voetbalweekend in 1B?

Welke ploeg zijn nu het meeste A-kernspelers kwijt dankzij interlandverplichtingen en wat met het voetbalweekend in 1B?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije dagen sloegen de clubs zich massaal op de borst over het aantal internationals dat ze konden afvaardigen richting diverse landen. Maar wie stuurt er nu het meeste op internationale 'duty'. Het overzicht ... en de gevolgen.

Anderlecht maakte bekend dat liefst 22 internationals de club verlieten voor interlandverplichtingen. Dat klopt, maar de helft daarvan zijn wel jeugdspelers die uitkomen bij de U17 of U19 van hun land.

We baseerden ons dan ook op de cijfers van Transfermarkt en wie volgens hen een speler is uit de A-kern om tot de constataties te komen.

KRC Genk moet liefst 16 spelers missen, waarvan er negen ook zullen uitkomen voor de A-ploeg van hun land. Daarmee zijn zij de hofleverancier van de in totaal 138 internationals die het Belgisch profvoetbal uitsturen.

Opmerkelijk: ook enkele teams uit 1B moeten een aantal spelers missen de komende week, terwijl de competitie daar gewoon rustig verder gaat.

KV Mechelen (Bagayoko, Ouattara, De Bie, Valkenaers en Savic) en Tubeke (Nirisarike, Diawara en Rosenthal) zijn het zwaarst getroffen, ook OH Leuven, Union, Roeselare en Beerschot-Wilrijk moeten één of twee spelers missen. Enkel Westerlo en Lommel kunnen met een volledige kern trainen en spelen dit weekend. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties