Mannaert over karaktermoord op Leko: "Dat is een teken van sterkte en maar weinigen gegeven"

Mannaert over karaktermoord op Leko: "Dat is een teken van sterkte en maar weinigen gegeven"
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

We zijn al even verder en het lijkt alsof het al in een verleden ligt dat Ivan Leko een dag in de cel moest doorbrengen. Vincent Mannaert, CEO van Club Brugge, heeft gemerkt dat beschuldigingen intussen al veroordelingen geworden zijn.

Het proces van velen lijkt al gemaakt. "Er zijn een hoop karaktermoorden gepleegd. Het gaat zo ver dat wanneer je in beschuldiging gesteld wordt, je ook niet meer mag functioneren in je huidige baan. Maar zo werkt het niet, hè? Een inbeschuldigingstelling is maar een deel van het verhaal. Dat is een stem. Zoals de verdediging ook een stem heeft. En het is finaal aan de rechter om te oordelen. En dat oordeel is er nog niet geweest", zegt hij in S/V Magazine

Overlevingsinstinct

Leko is daar een mooi voorbeeld van. "Over heel de wereld is hij het gezicht geweest van die actie. Zijn gezicht stond op CNN, op de sites van de grootste kranten over heel de wereld. Maar Ivan heeft een oorlog meegemaakt, hij was twaalf toen die uitbrak. Dat merk je. Zoiets hardt een mens."

"Het diepste van zichzelf houdt hij voor zichzelf en zijn familie, dat geeft hij niet prijs aan anderen. En dat begrijp ik. Hij probeert gewoon overeind te blijven. Zijn overlevingsinstinct is erg sterk, maar om dan de day after om 8.30 uur op het veld te staan, in het oog van de storm… Dat is een teken van sterkte en maar weinigen gegeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties