Bart Verhaeghe heeft duidelijke plannen na 'Propere Handen', maar... "Dit jaar ben ik op een FIFA-vergadering nog uitgemaakt voor imperialist"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 4 reacties
Bart Verhaeghe heeft duidelijke plannen na 'Propere Handen', maar... "Dit jaar ben ik op een FIFA-vergadering nog uitgemaakt voor imperialist"

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De operatie 'Propere Handen' blijft als een schokgolf door het Belgische voetbal gaan. Bart Verhaeghe is één van degenen die voor oplossingen moet en wil zorgen, maar dat blijkt in de praktijk bijzonder moeilijk.

"Maak gerust alles openbaar: transferbedragen, makelaarscommissies, zelfs licentierapporten, geen probleem. De sector zou ook afspraken kunnen maken over de gewenste makelaarsvergoedingen, al is een maximumvergoeding juridisch niet afdwingbaar", zegt Bart Verhaeghe in De Zondag.

Ik ben een optimist: deze crisis kan een geschenk blijken voor het voetbal. Maar we kunnen het niet alleen

 - Bart Verhaeghe

"Cruijff zei dat elk nadeel een voordeel heeft. Ik ben een optimist: deze crisis kan een geschenk blijken voor het voetbal", denkt hij. "Maar de clubs kunnen dat niet alleen. Vlaanderen ook niet. Anders doen we onszelf concurrentieel nadeel aan. De politiek moet mee, Europa, de FIFA. Dat is niet makkelijk."

Dat heeft hij al aan den lijve mogen ondervinden. "Ik ben dit jaar op een FIFA-vergadering uitgemaakt voor imperialist. Ik stelde voor om een onafhankelijk auditbureau aan te stellen die de federaties controleert. Europa was voor, Zuid-Amerika en Afrika waren tegen. Probeer zo maar iets in beweging te krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties