Anderlecht-poging mislukte in januari, maar zijn filosofie zou wel aanslaan: "Een trainer moet brengen wat de fans willen zien"

Anderlecht-poging mislukte in januari, maar zijn filosofie zou wel aanslaan: "Een trainer moet brengen wat de fans willen zien"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Als je het zo leest, volgt Kasper Hjulmand de Belgische competitie wel op de voet. De 46-jarige Deen vertelt nu hoe dicht hij bij Anderlecht stond deze winter. En vergeet de naam maar niet voor deze zomer.

Dat Fred Rutten een tussenoplossing was, klinkt steeds luider in de wandelgangen. Het was dat Hjulmand zo'n 2 miljoen euro moest kosten om weg te kopen bij Nordsjaelland of hij stond nu voor de groep.

"Op 5 januari was ik in Brussel om te praten met Michael Verschueren en Frank Arnesen. Ik bereikte een persoonlijk akkoord met Anderlecht, maar wat is dat waard als de twee clubs er niet uit raken?", zegt Hjulmand zelf in La Dernière Heure

"Anderlecht nam zaterdag contact op met Nordsjaelland om mij weg te kopen, maar het Nordsjaelland-bestuur kon pas op zondagmiddag samenkomen. Tegen toen had Anderlecht Fred Rutten al vastgelegd. Ik was erg ontgoocheld, want ik stond echt klaar om met Anderlecht op winterstage te vertrekken."

Zoals Guardiola

Want de filosofie van Hjulmand zou wel eens kunnen aanslaan bij paars-wit. "Nu zie ik soms teams die gewoon niet weten of ze gaan verdedigen of aanvallen, maar bij Anderlecht kan dat niet. Bij mij als coach is het ook simpel: een trainer moet brengen wat de supporters willen zien. Tegen fans die fluiten als het voetbal op niks trekt, zeg ik: Bravo! Weet je, onlangs tegen Hobro stelde ik maar één verdediger op. Eén, hé. Dat idee nam ik over van Pep Guardiola, want een topcoach mag nooit schrik hebben om te experimenteren." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties