Duchâtelet neemt plannen van Pro League op de korrel: "Dat ze ons dan maar 70 miljoen geven"

Duchâtelet neemt plannen van Pro League op de korrel: "Dat ze ons dan maar 70 miljoen geven"
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

De Raad van Bestuur van de Pro League heeft een opmerkelijk punt op zijn agenda staan: de afschaffing van kunstgrasvelden in het Belgische profvoetbal. Dat zou dan vooral Sint-Truiden treffen. Roland Duchâtelet kan er niet om lachen.

Duchâtelet is eigenaar van het stadion via de NV Stayen. Het kunstgrasveld van STVV ligt er niet te best bij en Duchâtelet sprak al over vervanging. Maar de Pro League vindt dat STVV te veel voordeel haalt uit zijn kunstgrasveld en er veel punten door pakt. 

"Als je de andere velden bekijkt, zou de Pro League beter iedereen verplichten om op kunstgras te spelen", zegt Duchâtelet in HLN. "In plaats van de aap uit te hangen en politieke spelletjes te voeren omdat STVV goede resultaten haalt. Als ze de cijfers van alle ploegen bekijken, blijkt toch dat elke ploeg thuis betere resultaten haalt dan op verplaatsing?"

Ze zouden beter iedereen verplichten om op kunstgras te spelen in plaats van de aap uit te hangen

"Dit is flauwekul. Wij kunnen geen grasveld aanleggen omdat er onder het veld een parking is gebouwd. Om nu weer over te schakelen op gras, moeten we een halve meter aarde op ons eigen veld storten en daar is die constructie niet tegen bestand. Mochten ze die maatregel willen nemen, moeten ze ons maar 70 miljoen euro geven voor een nieuw stadion."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties