Welke ploegen zijn al zeker van PO2 en hebben ze nog een rol van betekenis in de reguliere competitie?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
Welke ploegen zijn al zeker van PO2 en hebben ze nog een rol van betekenis in de reguliere competitie?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sommige ploegen weten nog niet wat er hen na speeldag 30 te wachten staat, andere teams zijn nu al 'veroordeeld tot' of 'gezegend met' PO2-voetbal. Wat staat er voor KVK, KVO, Eupen, Moeskroen, Cercle en Essevee nog op de planning en kunnen ze nog over het lot van andere teams beslissen?

Oostende

De Kustboys mogen dan voor 99% zeker zijn van het behoud, wachten op een zege doen ze al sinds 19 december. Ze zijn momenteel wel al drie wedstrijd ongeslagen – hun beste reeks van het seizoen – en kunnen ook nog scherprechter zijn voor een plaats in de top 6. Op de voorlaatste speeldag ontvangt KVO AA Gent en op speeldag 30 trekt de kustploeg naar het Astridpark van ex-voorzitter Marc Coucke.

Cercle Brugge

Het drieluik dat de Vereniging nog voor de boeg heeft oogt minder mooi dan dat van Oostende. Het kan nu zaterdag al wel het laatste sprankeltje hoop van KVK op play-off 1 wegnemen. Het lot van Standard en Lokeren, de tegenstanders op de laatste twee speeldagen, is tegen dan waarschijnlijk al bezegeld: play-off 1 en degradatie.

Eupen

Antwerp kan zondag tegen de Panda’s een gouden zaak doen. Het loopt al een tijdje wat minder bij de ‘Great Old’ en dat kan te maken hebben met het feit dat een ticket voor PO1 nog geen zekerheid is. Daar kan tegen Eupen verandering in komen. Verder staan er met Club Brugge en Charleroi nog twee toppers op het programma.

Zulte Waregem

Essevee begon 2019 met een nederlaag, maar zette dan een reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag neer. Zondag ontvangen Dury en de zijnen PO1-kandidaat AA Gent, een ploeg die volgens mensen binnen de club nog 7 op 9 nodig heeft voor een plaats in de top 6. Een verplaatsing naar Waasland-Beveren en een mooie afsluiter van de reguliere competitie tegen leider Genk zijn de twee overige wedstrijden voor Zulte Waregem.

Moeskroen

Voor Moeskroen staat er wel nog iets op het spel. Met hun 18 op 18 hebben ze clubhistorie geschreven en zijn ze de beste ploeg van 2019. Misschien kunnen ze daar tegen Standard een vervolg aan breien in de Waalse derby. Ook de overige twee matchen, STVV thuis en Club Brugge uit, zijn tegen twee te duchten tegenstanders.

Kortrijk

De Kerels zijn mathematisch nog niet uitgeschakeld voor een plaatsje bij de laatste zes, maar zelfs de grootste optimist zou zich niet aan een gokje op KVK wagen. De West-Vlaamse derby tegen Cercle, de verplaatsing naar Anderlecht en het thuisduel tegen Antwerp kunnen al worden gezien als voorbereidingswedstrijden op play-off 2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-0 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties