Wordt Antwerp het kneusje van play-off 1? Ze zijn alvast gewaarschuwd

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 23 reacties
Wordt Antwerp het kneusje van play-off 1? Ze zijn alvast gewaarschuwd

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp plaatste zich zondag als derde ploeg voor play-off 1 en dat in het tweede seizoen na de promotie. Bijzonder knap. Voor de Antwerp-fans wordt het tien matchen genieten, maar zal de club ook op sportief gebied een verrijking zijn tijdens de eindronde?

De ‘Great Old’ behoort (nog) niet tot de traditionele G5 en daarom mag de kwalificatie voor play-off 1 zeker gevierd worden. Langs de andere kant moet de ploeg met stamnummer 1 wel opletten, want de passages van de vorige niet-G5 ploegen in play-off 1 waren geen succes.

Ze zijn niet leeg gespeeld en trekken met ambitie play-off  in

In de laatste drie jaar slaagden Charleroi (2x), Zulte Waregem (2x) en KV Oostende erin om zich tegen de verwachtingen te plaatsen voor de belangrijkste eindronde. Die teams zijn tijdens de reguliere competitie erg diep moeten gaan en zakten daarom helemaal weg tijdens de tien slotwedstrijden. Zo raapte Zulte Waregem in 2016 maar vijf puntjes in PO1.

Of dat bij Antwerp ook het geval gaat zijn is nu de grote vraag. Analist Peter Vandenbempt denkt alleszins van niet. “Ze gaan niet leeg gespeeld zijn eens ze hun doel hebben bereikt. Ze trekken met ambitie play-off 1 in”, zei hij maandag in Extra Time.

Maar daar stellen wij ons toch vragen bij. Ten eerste was er vorig seizoen een ongelofelijke dip en ten tweede raapte Antwerp dit seizoen de meeste punten tegen de kleinere ploegen.

Vorig jaar stond RAFC na 25 speeldagen nog op een vijfde plek, maar door slechts twee overwinningen in de laatste tien matchen moesten de troepen van Bölöni vrede nemen met een achtste plek. In het begin van het vorige seizoen hadden de meeste clubs nog geen antwoord gevonden op het fysieke spel van de club, die bovendien op een wolk leefde sinds de promotie naar 1A. En dat fysieke spel had natuurlijk ook een keerzijde, namelijk dat de tank bij sommige jongens helemaal leeg was naarmate het einde van de competitie naderde.

En dat kan dit seizoen ook het geval zijn. Bölöni kan dit jaar wel op een bredere en op een kwalitatief sterkere kern rekenen, toch bestaat de kans dat de club in een oud zeer hervalt.

Dan is er ten slotte nog de opmerkelijke statistiek van de ‘Great Old’ tegen de ploegen die momenteel bij de eerste zes staan. Tegen Genk, Club Brugge, Standard, STVV en Anderlecht sprokkelde Antwerp slechts 7 op 30. Dat doet denken aan de schamele puntenoogsten van Charleroi (acht en tien punten) en Zulte Waregem (vijf en zes punten) in de laatste edities.

In een zenuwachtige bedoening als play-off 1 kan echter alles. Antwerp voelt, in tegenstelling tot Club en Genk, geen druk om de titel te halen. Bovendien zou een Europees ticket een prachtige beloning zijn voor het goede werk van Antwerp binnen de bestuurskamer en voor de hondstrouwe achterban. Een verrijking zijn kan dus zeker, maar Bölöni en de zijnen zijn bij deze gewaarschuwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties