Vanhaezebrouck reageert ook op de uitspraak dat hij Mbokani geweigerd zou hebben

Vanhaezebrouck reageert ook op de uitspraak dat hij Mbokani geweigerd zou hebben
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck en Marc Coucke, dat gaat niet meer goedkomen. De voorzitter bemoeide zich te veel met het sportieve, vindt de ontslagen trainer. En tijdens de zomermercato zag Hein de bui ook al hangen. Van zijn verlanglijstje kreeg hij nog niet de helft.

Vanhaezebrouck wou een topspits, een jonge spits die makkelijk scoort, een nummer 10 en een verdediger die meteen kon worden ingepast. Met Dimata werd één van de vier profielen binnengehaald. "Die topspits kwam niet. En de spelmaker óók niet. We konden Hanni terughalen, maar omdat een deel van de supporters niet voor Hanni was, hebben ze dat niet aangedurfd", klinkt het in HLN.

Intussen werd hij afgerekend op uitspraken dat hijzelf de komst van Mbokani tegenhield. "Mbokani lag op tafel. Maar er zijn mensen in Anderlecht die Mbokani beter kennen dan ik, en die vertelden: 'Als je Mbokani haalt, moet je een heel leger rond hem zetten - sociale cel, enzovoorts... Anders krijg je niks dan miserie.' Ik heb geluisterd naar de raad van die mensen: 'Als het zo zit, moet je dat niet doen.'"

En toen kwam Coucke af met... Bakkali. "Ineens wilde de voorzitter Bakkali - dat vond hij goed klinken, waarschijnlijk. 'Hier heb je je nummer 10', zei ie. Ik vind Bakkali goed, alléén heeft die jongen in de voorbije vijf jaar vijf matchen gespeeld. Met Bakkali moest je eerst máánden aan de slag - maar ze verwachtten van die jongen dat hij direct het verschil zou maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties