Belgische clubs automatisch in Europese 'tweede klasse'?

Belgische clubs automatisch in Europese 'tweede klasse'?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De UEFA is vastbesloten de Champions League te hervormen, en volgens de meest recente plannen zou dat geen goede zaak zijn voor de Belgische clubs.

Onlangs raakte bekend dat de Europese voetbalclubs op ramkoers liggen wat betreft de hervorming van de Champions League. De plannen van de UEFA zouden volgens European Leagues (EL), een organisatie die meer dan 900 Europese clubs vertegenwoordigt, vooral in de kaarten van de traditionele topclubs uit de grote competities spelen. 

Slecht nieuws?

The New York Times schrijft nu dat hun journalisten het voorstel van UEFA hebben kunnen inkijken, en dat de kampioenen uit de Nederlandse Eredivisie, de Portugese Primeira Liga maar ook de Belgische Jupiler Pro League volgens die plannen in een soort tweede Europese klasse met 32 deelnemers zouden uitkomen  (samen met de kampioenen uit Oost-Europa en een aantal clubs die buiten de top vier of vijf van de grote competities zouden eindigen).

Er zou ook een derde divisie komen in Europa met 64 deelnemers, en hoewel het volgens de plannen mogelijk zou zijn om te promoveren of degraderen naar de hogere Europese klassen, zou er telkens slechts plaats zijn voor vier nieuwe teams per seizoen. Aangezien de eerste 24 ploegen zich automatisch zouden plaatsen voor de volgende editie van de eigenlijke Champions League, dreigt de kloof met de kleinere clubs volgens sommigen bovendien te groot te worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties