Ex-spits van Lokeren zit na een 'reis rond de wereld' al aan zijn 22ste (!) club

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Ex-spits van Lokeren zit na een 'reis rond de wereld' al aan zijn 22ste (!) club
Foto: © photonews

Tussen 2003 en 2006 maakte hij het mooie weer bij Sporting Lokeren. Dat was meteen ook de langste periode die Aristide Bancé, inmiddels 34 jaar, bij eenzelfde club is gebleven.

En die 22ste club in het rijtje van Aristide Bancé is Horaya FC uit Guinee. Daarvoor zat hij drie maanden bij Ouagadougou uit zijn vaderland, Burkina Faso. Het is niet alleen zijn zoveelste werkgever, hij speelde ook al voor clubs in 18 verschillende landen (zie tweet).

Bancé arriveerde in 2003 bij Lokeren als een nobele onbekende en maakte naam met zijn 29 goals en zijn witgekleurde haardos. Hij verbleef drie seizoenen in de Belgische competitie en keerde in 2007 nog een half jaartje terug, op uitleenbasis bij Germinal Beerschot, maar met weinig succes.

 

"C'est un défi pour moi. Je connais bien le club et je le suis depuis des années. Ils sont très ambitieux ici. Je suis heureux de pouvoir rester en Afrique. Tous mes proches m'ont conseillé d'aller au Horoya FC. Je ferai tout mon possible pour amener ce club à un niveau encore plus élevé", a déclaré Bancé.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties