FIFA vraagt herziening van regel omtrent het straffen van keepers aan

FIFA vraagt herziening van regel omtrent het straffen van keepers aan
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nieuw ingevoerde regels zorgen wel vaker voor ophef. Ook tijdens het huidige WK voetbal voor vrouwen is dat het geval. Volgens de instructies moeten doelvrouwen immers bestraft worden met een gele kaart wanneer ze bij een strafschop van hun lijn komen.

Drie speelsters zijn zo al tegen een geel karton aangelopen. Dat soort taferelen zullen we niet zo nadrukkelijk te zien krijgen op het hoogste niveau bij de mannen, want de FIFA heeft ingegrepen. Het heeft bij de International Football Association Board een verzoek ingediend om de regel voorlopig te schorsen.

Dat verandert wel niets aan de reglementen van het WK voetbal voor dames. Gedurende dat toernooi blijft de regel wel gelden. Maar de IFAB gaat wel mee in het verhaal van de FIFA. Het wil immers toestanden vermijden waarbij de uitslag van een wedstrijd beïnvloed zou worden omdat een keeper met een rode kaart van het veld gestuurd wordt.

Verschil tussen strafschoppenreeks en strafschop

De IFAB gaat voornamelijk akkoord omdat de aanwezigheid van de VAR beter eventuele inbreuken op de reglementen kan vaststellen. Keepers die van hun lijn komen tijdens een strafschoppenserie zullen in de toekomst dus geen gele kaart krijgen. Dat kan wel nog altijd gebeuren bij een strafschop die in de loop van een match gefloten wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties