Serie A-kenner laat zich uit over enkele transfers in de Italiaanse competitie: "Hij is een schot in de roos"

Nils Wens
| 0 reacties
Serie A-kenner laat zich uit over enkele transfers in de Italiaanse competitie: "Hij is een schot in de roos"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In ons land is de competitie al gestart, maar voor de Italiaanse competitie zullen we nog even geduld moeten hebben. Deze competitie start pas in het weekend van 25 augustus. De Italiaanse ploegen zitten echter niet stil en zijn volop bezig met hun huiswerk.

Michael Van Vaerenbergh, Serie A-kenner en commentator bij Eleven Sports en Proximus Sports, geeft zijn kijk op enkele transfers die de Italiaanse topclubs al gedaan hebben. Hij is onder de indruk van Napoli. Zij wisten Manolas weg te halen bij AS Roma.

"Manolas is echt een schot in de roos voor Napoli. Verder hoop ik stiekem dat het aantal Belgen in de Serie A zal uitbreiden. Zo zou Alderweireld een mooie opvolger kunnen zijn voor Manolas bij AS Roma."

Ook bij Juventus hebben ze niet stilgezeten. "Veel mensen kijken uit naar De Ligt. Ze hebben ook Rabiot gehaald, maar dat wordt afwachten. Hij heeft een jaar stilgezeten, maar het is wel een fantastische voetballer."

Ramsey

En dan is er nog Aaron Ramsey. Van Vaerenbergh heeft het wel voor de centrale middenvelder. "Ik heb altijd al een boon gehad voor Ramsey. Hij deed op jonge leeftijd al schitterende dingen en je kan hem op elke positie op het middenveld neerzetten. Hij zal altijd zijn goals maken."

Napoli

Volgens Van Vaerenbergh zou het wel eens spannend kunnen worden bovenin. "Vorig jaar is het Napoli net niet gelukt om het vuur aan de schenen te leggen bij Juventus, maar met Manolas en misschien nog een transfer of twee zouden ze nog dichter bij Juventus kunnen eindigen."

Ook Inter zou wel eens dicht kunnen eindigen. "De komst van Antonio Conte moeten de supporters van Inter enorm veel hoop geven. Ze zijn, net zoals Napoli, beter gewapend om het Juventus moeilijk te maken."

Juventus

Juventus is de titelfavoriet, maar Van Vaerenbergh denkt niet dat ze de titel met sprekend gemak zullen winnen. "Sarri heeft nog nooit een titel gewonnen en hij stapt niet snel af van zijn systeem. Juventus is het gewoon om reactievoetbal te spelen, maar met Sarri zal het toch een andere stijl zijn. Het zal dus misschien een paar maanden duren voor zijn stijl van voetballen gebracht kan worden, maar dat komt de spanning van de competitie misschien wel ten goede."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties