STVV-voorzitter over samenwerking met Japanse eigenaars: "Wij zijn het gewend om snel te beslissen, zij..."

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
STVV-voorzitter over samenwerking met Japanse eigenaars: "Wij zijn het gewend om snel te beslissen, zij..."
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

Sint-Truiden is in Japanse handen, maar de voorzitter, David Meekers, is nog steeds een Belg. Hij verschaft een woordje uitleg over de aanpassingen die er gemaakt werden sinds de Japanners aan boord zijn.

De Belgische en de Japanse cultuur verschillen enorm van elkaar. Dat heeft David Meekers, voorzitter van STVV maar wel ondergeschikt aan de Japanse eigenaars, aan den lijve kunnen ondervinden. "Wij zijn gewend om snel te communiceren en snel beslissingen door te drukken", begon hij zijn uitleg bij Sport/Voetbalmagazine.

"In de Japanse cultuur gebeurt alles op een doordachte manier en daar wordt alles eerst afgewogen. Er wordt veel vergaderd over een thema en dan pas valt de beslissing. Je verwacht na drie dagen een antwoord en plots ben je drie weken verder. Zij stellen het resultaat boven de timing", ging Meekers verder.

Frustrerend

Dat kan soms tot frustraties leiden. Ook bij coach Marc Brys. "Ik begrijp zijn frustraties van de voorbije twee maanden. Hij moest telkens opnieuw bouwen en hield het bestuur alert. Als dat op een gezonde manier gebeurt is dat natuurlijk alleen maar positief", besloot de voorzitter van Sint-Truiden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties