Drie defensieve middenvelders aan de Kehrweg: de grappige keuze van Vercauteren

Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti vanuit Eupen
| 16 reacties
Drie defensieve middenvelders aan de Kehrweg: de grappige keuze van Vercauteren
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht liep in Eupen op een 0-0-gelijkspel. Het leek wel dat Franky Vercauteren had besloten om het middenveld te versterken en zijn voetballende middenvelders op de flanken te zetten.

De afwezigheid van Nacer Chadli hielp Vercauteren niet in de keuze van zjn basiself. De Rode Duivel was de afgelopen weken de man op wie Anderlecht kon rekenen. Zonder hem ontbrak het aan creativiteit bij Paars-Wit. 

Drie "verdedigende" middenvelders? 

Vorige zondag werd er gesproken van een beslissing à la Vercauteren door de kiezen voor twee defensieve middenvelders: Trebel en Lokonga. "We hebben niet met twee defensieve middenvelders gespeeld", zei Elias Cobbaut. Met reden: de twee zijn fakkeldragers met de nodige kwaliteiten en capabel om te infiltreren. Maar beiden kan je als coach op de 6 zetten indien nodig.

Maar naar de Kehrweg gaan met in de elf drie verdedigende middenvelders... Edo Kayembe is in tegenstelling tot zijn twee ploegmaats een defensieve middenvelder, die zich ook laat omringen door spelers die het spel naar voren kunnen leggen. 

Vercauteren besliste om dus drie spelers te brengen met defensieve kwaliteiten. Een versterkt middenveld, aangepast aan een solide tegenstander. Dan onbrak de pressing op de bal in aanvallend opzicht. Iets wat we tegen Waasland-Beveren ook zagen, met hetzelfde resultaat.

Adzic, Vlap, Lutonda, Chipciu, Amuzu, Thelin ... 

Maar welke opties zijn er? Twee spitsen brengen met Thelin naast Roofe? Michel Vlap opnieuw brengen? Jérémy Doku, Luka Adzic of zelfs Chipciu op rechts om Saelemakers terug op de 10 te zetten. Amauzu op links zodat Verschaeren op de tien kan staan? 

"Als ze zich op training eens tonen", vertelde Vercauteren. Hij wisselde maar één keer in Eupen. Zijn zijn spelers te zwak op training? Als dat het geval is dan is dat dramatisch zit Anderlecht tot over zijn oren in de problemen. Of Vercauteren ziet het door de vingers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties