Deze tien voetballers staan op het transfervrije lijstje deze winter

Dante Bellon
| 5 reacties
Deze tien voetballers staan op het transfervrije lijstje deze winter
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is alweer eind november. Binnen een dikke maand begint de wintertransferperiode in België. Deze tien voetballers zijn nog op zoek naar onderdak en staan gerangschikt volgens de waarde van Transfermarkt.

10. - Ivan Strinic (2,30 miljoen euro)

De 32-jarige verdediger verloor in 2018 nog de finale van het Wereldkampioenschap tegen Frankrijk. 26 augustus werd hij bij zijn club AC Milan aan de deur gezet. Sindsdien is de Kroaat transfervrij. 

9. - Fabio Coentrao (2,50 miljoen euro)

Fabio Coentrao (31) speelde in het verleden onder meer voor Real Madrid, Benfica en Sporting Lissabon. De Protugese linksachter is sinds de zomer van dit seizoen een vrije speler nadat hij niet meer nodig was bij Rio Ave. De marktwaarde van de verdediger zou liggen op 2,5 miljoen euro. 

8. - Martin Olsson (2,50 miljoen euro)

Met 350 officiële wedstrijden op de teller is Martin Olsson (31) een ware ervaring voor een team. De Zweedse linkerflank speelde net als Coentrao zijn laatste wedstrijd vorig seizoen. De speler van onder andere Norwich en Swansea kan een ware versterking op de linkerflank zijn. 

7. - Jonathas (3 miljoen euro)

Een Braziliaanse aanvaller die op elke verdediging weegt, maar waarschijnlijk ook al elke verdediging in Europa heeft gezien. De 30-jarige globetrotter heeft al voor elf clubs gespeeld. Dit seizoen begon hij nog met Hannover 96 aan de competitie, maar door een zware blessure is hij nu transfervrij. De vraag of hij nog zal terugkomen is groter dan de vraag wanneer hij dat zal doen.

6. - Joe Ledley (3 miljoen euro)

De 32-jarige centrale middenvelder schakelde in 2016 met Wales nog België uit op het Europees kampioenschap in Frankrijk. Sinds eind januari werd hij bij Derby County bedankt voor bewezen diensten en heeft hij geen club meer gehad. Daarvoor speelde hij voor Crystal Palace, Celtic en Cardiff.

5. - Sékou Sanogo (4 miljoen euro)

Deze 30-jarige Ivoriaanse middenvelder kende zijn mooiste dagen bij het Zwitserse Young Boys Bern, waar hij als defensieve middenvelder vooral het mooie weer maakte. Begin dit jaar besloot hij om naar Saoedi-Arabië te trekken, maar dat werd geen succes. 

4. - Younousse Sankharé (5 miljoen euro)

Een beenharde middenvelder die geen duel schuwt met zijn tegenstander. De Senegalese Fransman heeft 30 lentes achter zijn naam staan, maar kan voor menig club nog van goudwaarde zijn. De middenvelder werd in september door Bordeaux voor een onbekende reden geschorst. Op 19 november werd zijn contract ontbonden. 

3. - Wilfried Bony (5,50 miljoen euro)

De top-3 van meest waardevolle spelers wordt geopend door Wilfried Bony. De Ivoriaan maakte vooral furore bij Vitesse Arnhem waar hij geregeld zijn doelpunt maakte. Maar na omzwervingen bij Swansea, Manchester City en Stoke City koos de 30-jarige aanvaller voor het Qatarese geld. Sinds deze zomer is hij de tweede speler van Swansea in deze lijst die transfervrij is. 

2. - Brian Fernandez (6 miljoen euro)

Een gedeelde eerste plaats voor de Argentijn Brian Fernandez. De flankaanvaller van Portland Timbers is sinds enkele weken transfervrij. Fernandez is de jongste speler van deze top-10 met zijn 25 jaar. Zijn marktwaarde steeg op een jaar tijd met maar liefst vier miljoen.

1. - Hatem Ben Arfa (6 miljoen euro)

De andere speler op de eerste plaats is Hatem Ben Arfa. De 32-jarige aanvallende middenvelder staat bekend om zijn grootse techniek. Zijn contract bij Stade Rennes werd niet verlengd, waardoor hij nu op zoek is naar een nieuwe club. Even werd hij in verband gebracht met Anderlecht, maar dat leken slechts geruchten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties