Van de regen in de drop: Davy Roef heeft dezelfde ambities, maar een verschil in beloftes houden hem nog maar eens op de bank

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Van de regen in de drop: Davy Roef heeft dezelfde ambities, maar een verschil in beloftes houden hem nog maar eens op de bank

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Ocharme Davy Roef. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht trok afgelopen zomer naar de Ghelamco Arena met één doel: nummer één worden bij een Belgische topclub. Hein Vanhaezebrouck heeft zijn keuze echter gemaakt.

We willen de situatie van afgelopen zomer even schetsen. Michel Louwagie en Ivan De Witte vinden dat KAA Gent te veel én te gemakkelijk doelpunten slikt. Davy Roef werd gehaald en kreeg de belofte dat hij een volwaardige kans zou krijgen om het nummer één te worden. 

De Buffalo’s ontvingen én aanvaardden vervolgens een bod op Thomas Kaminski. De weg vrij voor Roef? Nee, helemaal niet. Ook Sinan Bolat werd naar de Arteveldestad gehaald. En de Turkse goalie kreeg andere beloftes. 

Akkoord, de prestaties van Roef waren wisselvallig. Maar dat geldt evenzeer voor zijn concurrenten. Het feit is echter dat het jeugdproduct nooit een volwaardige kans zou krijgen met Bolat in de selectie. 

Zelfde ambities, andere beloftes

En dus zit Roef in de situatie… waarvoor hij bij Anderlecht vertrokken is. En de tijd begint te dringen. Op zijn zesentwintigste kan de doelman kan zich niet veroorloven om de komende seizoenen op de bank te zitten. Maar wil Gent een volwaardige doublure laten vertrekken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties