Stopzetting amateurreeksen krijgt vervolg: BAS zal klacht op 26 februari verder onderzoeken

Stopzetting amateurreeksen krijgt vervolg: BAS zal klacht op 26 februari verder onderzoeken

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Patro Eisden Maasmechelen en 51 betaalde voetballers uit eerste nationale hadden eerder al een klacht ingediend tegen de Belgische voetbalbond wegens het vervroegd stopzetten van de amateurreeksen. Het BAS zal de klacht nu ook verder onderzoeken.

Zij verzetten zich tegen de beslissing van de crisiscel van de KBVB om de competitie in de lagere reeksen vroegtijdig te beëindigen. Zij hadden ondertussen ook al een verzoek tot arbitrage ingediend bij het BAS. 

De KBVB vond het onmogelijk om  de wedstrijden af te werken. Zij trokken eind januari dus de stekker uit het amateurvoetbal. Hierdoor werden alle klassementen geannuleerd zonder kampioenen, stijgers of dalers aan te duiden. De amateurclubs gingen niet akkoord en vonden het oneerlijk dat ploegen uit 1A en 1B wel mochten blijven verder voetballen. Zij vonden het de verantwoordelijkheid van de Belgische voetbalbond om alternatieven, in de vorm van bijvoorbeeld een minicompetitie, te verzinnen. 

Het Belgische Arbritragehof voor de Sport (BAS) zal volgens Belga op vrijdag 26 februari zich ontfermen over de klacht. Beide partijen zullen dan hun standpunt mogen verdedigen. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties