Tsjech die met Courtois en De Bruyne speelde, zit al jaren niet in nationale ploeg

Tsjech die met Courtois en De Bruyne speelde, zit al jaren niet in nationale ploeg
Foto: © photonews

De nu 35-jarige Daniel Pudil speelde van 2008 tot 2012 bij Racing genk. De Tsjech speelde nog in Spanje, Italië en Engeland, maar maakt al vijf jaar geen deel meer uit van de nationale ploeg.

35 keer kwam Pudil uit voor de nationale ploeg van Tsjechië. Hij schat in wat de Rode Duivels mogen verwachten. “De Tsjechische ploeg is nog steeds in opbouw sinds Silhavy in 2018 overnam. Intussen hebben ze ook steeds meer spelers actief in het buitenland, zoals Duitsland en Engeland. Het zal een interessante pot worden”, zegt Pudil aan HBVL.

In Tsjechië verwacht hij wel iets van zijn landgenoten. “België blijft de grote favoriet, maar ik geef Tsjechië - zeker in eigen huis - een goede kans. Veel hangt af van de vorm van de dag. Sinds het EK van 2016 ben ik ook niet meer opgeroepen geweest voor de nationale ploeg. Ik reken er ook niet meer op. Het is nu aan de jeugd.”

Pudil speelde bij Racing Genk samen met Courtois en De Bruyne. “Ik herinner me nog goed dat ze als 16, 17-jarigen de kleedkamer binnenkwamen. Niemand had verwacht dat ze dit niveau zouden halen. Al was het na enkele weken al wel duidelijk dat hen een mooie carrière te wachten stond. Ik heb vier jaar met hen gespeeld. Het was fantastisch om te zien hoe Kevin één rij hoger op de flank zich ontwikkelde van jongen tot man. Ik sms soms nog wel eens met Thibaut.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties