Voormalig technisch directeur van Standard zou zich voor tienduizenden euro's verrijkt hebben op kap van de club

Voormalig technisch directeur van Standard zou zich voor tienduizenden euro's verrijkt hebben op kap van de club
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Standard keken ze ook met belangstelling naar de RTBF-reportage 'Milieu du terrain'. Er zijn blijkbaar in de loop der jaren miljoenen in de zakken van bestuurders en makelaars beland.

Vooral voormalig technisch directeur Olivier Renard zou zich verrijkt hebben met fictieve scoutingsopdrachten. Zo werd er voor de transfer van Gojko Cimirot een bedrag van 100.000 euro betaald aan scoutingsopdrachten, maar Cimirot was toen al bekend bij de Rouches. Hij was er het jaar voordien zelfs al aangeboden.

Renard en Veljkovic kenden elkaar al goed van bij KV Mechelen. Bij een andere scoutingsopdracht zou er een factuur van 230.000 euro opgesteld zijn waarbij Veljkovic 60.000 euro opstreek en Renard 20.000. De rest ging naar 'scout' Uros Jankovic, de zakenpartner van Veljkovic. Daarnaast zouden er ook horloges uitgedeeld zijn ter waarde van 12.750 euro. Daar mocht de vrouw van Renard mee pronken. In totaal gaat het om 3.150.832 euro aan ­frauduleuze acties. ­Renard zou daarvan 75.000 euro opgestreken hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties