Philippe Clement botst op Racing Genk in Croky Cup: "Ons doel is de beker winnen, dus moeten we iedereen kunnen kloppen"

Dennis Rosiers
| 3 reacties
Philippe Clement botst op Racing Genk in Croky Cup: "Ons doel is de beker winnen, dus moeten we iedereen kunnen kloppen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na Westerlo-Antwerp werd in Het Kuipje geloot voor de 1/8ste finales van de Croky Cup. Landskampioen Club Brugge kreeg met een verplaatsing naar bekerhouder Racing Genk een loodzware loting.

Philippe Clement begon op zijn perspraatje met een knipoog wanneer dit thema werd aangesneden. "Ik hoopte op wat geluk bij de loting, zeker wanneer die in handen ligt van iemand die je heel goed kent (Gert Verheyen, nvdr.). Er is één ding dat élke coach hoopt: thuis spelen. Wij moeten op verplaatsing spelen, tegen een heel goede ploeg."

"Maar wij hebben maar één doel in die bekercompetitie: de beker winnen. Dus is het simpel: wij moeten iedereen kunnen kloppen."

Opvallend: op 28 november trekt Club Brugge naar de Cegeka Arena voor de competitiematch tegen Racing Genk.  Enkele dagen later (30 november, 1 december of 2 december) staat de bekerwedstrijd tussen de landskampioen en de bekerhouder op het programma. "Dat maakt het inderdaad wel een beetje speciaal, maar op zich zijn het twee aparte competities. Eerst leggen we de focus op het kampioenschap, daarna op de beker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 13:30 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties