Deinze-spits scoort drie keer in twintig minuten, maar hattrick levert geen zege op

Dennis Rosiers
| 1 reacties

Zondag bleef KMSK Deinze in de Dakota Arena steken op een 3-3-gelijkspel tegen Lommel. Nochtans zag het er op het halfuur erg goed uit voor de Oost-Vlamingen, met dank aan Lennart Mertens.

De 29-jarige goalgetter van Deinze opende de score na tien minuten voetballen. Op het halfuur leek Deinze de schaapjes op het droge te hebben bij een tussenstand van 3-1. Mertens maakte zijn hattrick compleet, tussendoor had Thordarson gemilderd voor Lommel.

Na de pauze rechtte Lommel de rug. Via twee doelpunten van Arthur Sales, de 19-jarige Braziliaanse spits, kreeg de partij uiteindelijk geen winnaar. Sales kan overigens fenomenale statistieken voorleggen. In vier officiële wedstrijden voor Lommel scoorde de Braziliaan vijf keer. Hij treft tot dusver gemiddeld elke vijftig minuten raak.

Lommel betaalde afgelopen zomer drie miljoen om Sales weg te plukken bij Vasco Da Gama.