Financiële doorstart Anderlecht betekent niet dat er nu transfers à la Club Brugge moeten verwacht worden

Financiële doorstart Anderlecht betekent niet dat er nu transfers à la Club Brugge moeten verwacht worden
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht gaat door de kapitaalsverhoging én het verdwijnen van de schulden aan Marc Coucke straks zonder problemen zijn licentie halen. De doorstart is een feit. Maar dat wil niet zeggen dat er nu ineens transfers à la Club Brugge moeten verwacht worden.

Marc Coucke investeerde nog eens 11 miljoen euro in de club. Van Wouter Vandenhaute en zakenpartner Geert Duyck komt er 24 miljoen. Coucke zette ook nog eens 18 miljoen schulden om in kapitaal en liet 33 miljoen voorlopig vallen. Dat laatste bedrag kan hij nog steeds terugvorderen als de club weer winstgevend wordt.

Allemaal positief, maar nieuwe CEO Peter Verbeke gaat nu ook geen zotte dingen moeten gaan doen. Het transferbudget blijft nog steeds beperkt, want ze hebben geleerd uit de fouten uit het verleden. Coucke smeet bij zijn komst het geld met bakken door de ramen en dat zorgde voor veel wrevel bij de toenmalige aandeelhouders. Nu wordt er gemikt op een gezond financieel beleid op de lange termijn. Spelers van 10 miljoen euro hoeven dus niet meer verwacht te worden. Data en scouting worden nog belangrijker, net als de jeugdopleiding. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties