Peter Vandenbempt over incident in Cercle Brugge-AA Gent: "De cameraman is elke wedstrijd te laat op post"

Kenny De Block
| 9 reacties
Peter Vandenbempt over incident in Cercle Brugge-AA Gent: "De cameraman is elke wedstrijd te laat op post"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het incident in het duel Cercle Brugge tegen Gent van 3 april is blijkbaar een gevolg van een tekort aan cameramannen. Iets wat wekelijks het probleem is vertelt Peter Vandenbempt in 'De Tribune', een podcast op Radio 1.

Even terug: op 3 april wordt de 1-1 gelijkmaker van Thibo Somers tegen Gent toegekend ondanks het feit dat er sprake lijkt te zijn van buitenspel. Omdat er geen bruikbaar beeld was van de fase werd het doelpunt door de VAR goedgekeurd. Dat komt doordat de cameraman niet op tijd klaar stond.

Oorspronkelijk werd gezegd dat de ceremonie voor Miguel Van Damme de oorzaak was, maar dat klopt niet zegt Peter Vandenbempt. "Bij wedstrijden die gecapteerd worden met vijf camera's, is de cameraman altijd te laat op post".

"Het had dus niets te maken met de huldiging voor Miguel Van Damme. Wel met het feit dat één cameraman verantwoordelijk is voor de spelers die het veld oplopen en de toss, en pas daarna naar de camera rechts aan het strafschopgebied gaat. Daardoor komt hij altijd te laat", verklaart Vandenbempt.

Onprofessioneel

Peter Vandenbempt reageert verbaasd: "Bij elke wedstrijd wordt elke keer een risico genomen. De camera wordt in het begin van de wedstrijd ruim genoeg gezet, zodat er per abuis misschien een bruikbaar beeld is, voor het geval dat de cameraman er nog niet is. Dat is onprofessioneel. Dat kan gewoon niet."

"Het heeft het voorbije anderhalf jaar blijkbaar al tot hoogoplopende discussies geleid. De rechtenhouder wil een product maken voor de kijker, niet voor de VAR. Soms zoomt die bijvoorbeeld te veel in, wat dan niet bruikbaar is voor de VAR. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat het met goodwill moet gebeuren", besluit Vandenbempt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties