Jelle Van Damme heeft nieuwe job in het voetbalwereldje: "Grote vraag naar nieuwe aanpak"

Jelle Van Damme heeft nieuwe job in het voetbalwereldje: "Grote vraag naar nieuwe aanpak"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jelle Van Damme wil de voetbalwereld opschonen van binnenuit en heeft daarom een eigen bedrijf opgericht.

Jelle Van Damme wordt voetbalmakelaar. Hij heeft, samen met de Antwerpse advocaten Omar en Mounir Souidi het makelaarsbureau Polymatch opgericht.

“In het voetbal lopen nog te veel zaken fout", zegt Jelle Van Damme aan Het Laatste Nieuws. “Kijk maar naar het schandaal rond Propere Handen.”

“We voelen binnen het voetbal een grote vraag naar een nieuwe soort aanpak”, vult Omar Souidi aan. “Rechttoe rechtaan, een andere stijl kan ik me niet aanmeten. Ik heb in de advocatuur niet de reputatie om een blad voor de mond te houden.”

Van Damme zegt een open boekhouding te voeren, zodat iedereen kan zien wat hij als makelaar, maar ook de clubs en de advocaten eraan verdienen. Ook de speler heeft volgens Van Damme recht op die informatie.

Zijn mosterd haalde Van Damme uit de tijd dat hij bij LA Galaxy speelde. “Toen ik in Amerika speelde, heb ik gezien dat correct werken een voorwaarde is om zaken te doen. Iedereen heeft er schrik van de IRS, de belastingdienst. En terecht.”

De Amerikaanse is immers in volle expansie. “Binnen enkele jaren zal de Amerikaanse markt de grootste voetbalmarkt ter wereld zijn, en wij willen mee aan die brug bouwen tussen het Europees en Amerikaans voetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties