Imke Courtois is duidelijk: "Het ligt niet aan Mazzu of zijn tactiek"

Imke Courtois is duidelijk: "Het ligt niet aan Mazzu of zijn tactiek"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Carl Hoefkens en Karel Geraerts doen het in de Jupiler Pro League beter dan de ervaren mannen als Felice Mazzu en Hein Vanhaezebrouck.

“Alle lof voor Hoefkens en Geraerts! Maar veel heeft ook te maken met de kwaliteiten van je ploeg”, oordeelt Imke Courtois meteen in De Zondag. Felice Mazzu bij Anderlecht en Hein Vanhaezebrouck bij Gent hebben het ondanks hun ervaring veel moeilijker.

“Eerder omdat Union gewoon een betere en vooral evenwichtigere ploeg heeft dan Anderlecht. En dan heb ik het over het collectief. Anderlecht heeft intrinsiek goeie voetballers: Duranville, Verschaeren, Amuzu…”

Maar volgens Courtois zijn het allemaal dezelfde types. “Laag zwaartepunt, licht, technisch sterk en wendbaar. Er ontbreken een paar brekers en echte toppers. Waardoor ik vrees dat Anderlecht momenteel niet onder zijn stand staat.”

“Er wordt gevoetbald tot aan de 16, maar dan ontbreekt de efficiëntie. Het ligt ook niet aan Mazzu of zijn tactiek. Hoeveel trainers voor hem lukte het de afgelopen jaren bij Anderlecht ook niet? Ze missen de middelen om stappen te zetten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties