Ito wie? Racing Genk heeft nieuw koningskoppel beet dat tegen Antwerp het verschil maakte

Ito wie? Racing Genk heeft nieuw koningskoppel beet dat tegen Antwerp het verschil maakte

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Racing Genk aan de leiding staat in de Jupiler Pro League heeft het te danken aan trainer Wouter Vrancken maar ook aan twee spelers die al enkele weken het verschil maken.

Want gouden schoen Paul Onuachu is weer helemaal terug van weggeweest. De eerste drie speeldagen zat hij nog geblesseerd aan de kant en daarna moest hij het rooien met invalbeurten. Maar Onuachu heeft er een fantastische maand oktober opzitten. 

Onuachu dit seizoen: als een diesel op gang gekomen

Tegen Oostende wist hij voor de eerste keer te scoren dit seizoen, pas op de 9e speeldag begin oktober. Sindsdien volgden er 4 wedstrijden na elkaar met een doelpunt. Tegen KV Kortrijk, Westerlo en zondagnamiddag tegen Antwerp waren dat er zelfs telkens 2. En plots staat Onuachu weer tussen de mensen in de topschuttersstand. Meer zelfs, samen met Janssen en Mario Gonzalez staat hij bovenaan die lijst. 8 doelpunten in 5 wedstrijden, efficiënter was hij nog nooit.

Trésor maakt potentieel waar

Maar liefst de helft van die 8 doelpunten kwamen er op aangeven van Mike Trésor. "Als je elke dag met elkaar traint, heb je automatisch een connectie met elkaar. Hij kan de bal altijd goed leggen voor mij", zei Onuachu na de winst tegen Antwerp over zijn ploegmaat.

Want de Nigeriaan is zeker niet de enige uitblinker van dit Genk want in totaal was Trésor al goed voor maar liefst 11 beslissende passes. Dat zijn cijfers waar zelfs Kevin De Bruyne niet aan kan tornen, in een andere competitie weliswaar.

Vorig jaar kon Racing Genk rekenen op het koningskoppel Ito-Onuachu en bij het vertrek van de Japanner leek er een groot gemis te zullen ontstaan. Op de positie van Ito doet Paintsil het met 5 doelpunten en 5 assists zeker niet slecht maar met 5 doelpunten en 11 assits valt er niet te twisten over wie de absolute draaischijf is van leider Racing Genk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties