Analyse Club Brugge houdt Carl Hoefkens (voorlopig) aan boord en breekt zo niet met traditie van laatste tien jaar

Club Brugge houdt Carl Hoefkens (voorlopig) aan boord en breekt zo niet met traditie van laatste tien jaar

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Carl Hoefkens blijft trainer bij Club Brugge, ook na het verlies tegen STVV in de beker.

Na de bekernederlaag van Club Brugge tegen STVV wankelde Carl Hoefkens even bij Club Brugge. Na overleg met onder meer sterkhouders Hans Vanaken en Simon Mignolet mag Hoefkens aanblijven, voorlopig toch. Een nederlaag maandag tegen OH Leuven zou misschien toch de druppel kunnen zijn. Maar dat zou toch eerder een emotionele beslissing zijn dan doordacht beleid.

De bekeruitschakeling kan misschien net de wake-upcall zijn die ze in Brugge nodig hadden. Maar zelfs met een verlies tegen OHL lijkt Hoefkens nog de juiste man op de juiste plaats. Hem nu ontslaan, na een maand van voorbereiding tijdens het WK, zou misschien voor een schokeffect kunnen zorgen, maar hoe lang duurt dat dan?

Geen traditie meer van trainersontslagen 

En de traditie van een trainer ontslaan heeft Club Brugge nu net niet. Het laatste trainersontslag dateert al van 2013, toen de Spanjaard Garrido ontslagen werd. Weinig Belgische clubs doen beter. Nadien kwamen Preud’homme, Leko, Clement en Schreuder die zelf vertrokken of hun contract niet verlengden. Ook bij Clement was een ontslag niet meer uitgesloten, maar hij vertrok toch door de grote poort naar Monaco.

De bekeruitschakeling verlichtte het programma van Club wat, de focus kan nu volledig op de competitie en de Champions League. In de competitie telt enkel de stand na 34 speeldagen, de helft moet zelfs nog gespeeld worden. En wie zou Hoefkens die historische volgende ronde ontnemen in de Champions League willen ontnemen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties