🎥 KAA Gent krijgt honderden racistische opmerkingen op filmpje van jeugdploegje

🎥 KAA Gent krijgt honderden racistische opmerkingen op filmpje van jeugdploegje
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een filmpje van een jeugdploegje van KAA Gent afgelopen vrijdag op Tiktok heeft voor heel wat commotie gezorgd binnen de club.

De stroom van racistische reacties op de beelden was niet normaal. “FC Congo”, of “de U8 van Kenia” waren enkele van de reacties.

“We monitoren die reacties goed, en we hebben dan ook meteen ingegrepen”, zegt Tom Vandenbulcke, de woordvoerder van AA Gent. “We hebben ook kordaat laten weten dat dit soort reacties niet kunnen. “Van de 500 reacties op het filmpje waren er zeker 200 racistisch of haatdragend van aard.”

KAA Gent wil het filmpje niet van de sociale media halen om de reacties te doen stoppen. De club zegt een multiculturele jeugdopleiding te zijn en daar moet iedereen welkom bij zijn. Voetbal Vlaanderen dringt bij de club aan om een melding te maken bij het meldpunt racisme van Voetbal Vlaanderen of de voetbalbond, maar dat gebeurde (nog) niet.

@kaagent “Ik heb jouw snelheid nodig in de verdediging om die linksbuiten uit de match te houden” 😒🤥 #kaagent #jeugd #generatiegent #interessant #youth #football #song #vibes ♬ origineel geluid - speedupsongsnl
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties