📷 Typisch Belgisch zeker: problemen met shirts zorgen voor bizarre taferelen in Seraing-Antwerp

Antwerp won makkelijk met 0-2 tegen Seraing. Maar vooral de problemen met de shirts waren opvallend.

Seraing kon Antwerp helemaal niets in de weg leggen nadat Opare na 10 minuten al rood pakte. Ekkelenkamp en Janssen zorgden enkele minuten later al voor de 0-2 eindstand.

Het merkwaardigste van de match was echter de vestimentaire keuze van de ploegen. Antwerp moest zich als uitploeg aanpassen aan de rood-zwarte uitrusting van thuisploeg Seraing.

Maar Antwerp speelde niet met zijn gebruikelijke witte uitshirt, maar wel met hun derde uitrusting: een zwart shirt met een rode broek. Het verschil tussen de spelers was daardoor te klein en dus trok Seraing een wit shirt aan in de tweede helft.

Maar daardoor was Antwerp-doelman Jean Butez, die in het wit speelde, niet meer te onderscheiden van de Seraing spelers. Hij trok na vijf minuten dan maar een blauw shirt aan... van Davino Verhulst