Belangrijke beslissing valt op FIFA-congres: "Ik hou van de velen die van mij houden en van de enkelen die mij haten"

Belangrijke beslissing valt op FIFA-congres: "Ik hou van de velen die van mij houden en van de enkelen die mij haten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het tijdperk-Infantino blijft nog wat langer duren. Dat is het resultaat van een congres van de FIFA in het Rwandese Kigali.

Gianni Infantino is herverkozen als FIFA-voorzitter. Dat is niet bepaald een verrassing te noemen, want er was geen enkele tegenkandidaat. De Zwitser gaat dus een tweede ambtstermijn tegemoet en blijft tot 2027 aan het hoofd van de FIFA staan.

Infantino zorgde de voorbije jaren voor een positieve financiële balans, maar is niet onbesproken. Op het meest recente WK in Qatar maakte hij zich niet populair door protest inzake mensenrechten bij momenten te minimaliseren. Landen als Duitsland, Noorwegen en Zweden steunden zijn herverkiezing niet. Namens de Belgische voetbalbond was CEO Peter Bossaert aanwezig.

Infantino toonde zich na zijn herverkiezing wel erg dankbaar en liet alvast een opmerkelijke uitspraak optekenen. "Ik ben ontroerd. Aan diegenen hier die van mij houden - ik weet dat jullie met velen zijn - en aan de enkelen die mij haten: ik hou van jullie allemaal. Zeker vandaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties