Definitieve ek-selectie: Jacky Mathijssen zorgt voor enkele grote verrassingen, waaronder topper uit A-kern die niet in voorselectie zat

Definitieve ek-selectie: Jacky Mathijssen zorgt voor enkele grote verrassingen, waaronder topper uit A-kern die niet in voorselectie zat
Foto: © photonews

Bondscoach Jacky Mathijssen heeft de definitieve selectie voor het EK U21 gelost. Daarbij staan enkele opvallende namen.

Op het EK voor beloften moeten de Jonge Duivels vol aan de bak. In de groepsfase zijn Nederland, Portugal en gastland Georgië de tegenstanders.

De Duivels willen een ticket voor de Olympische Spelen bemachtigen en daarvoor is een podiumplek nodig. Bondscoach Jacky Mathijssen loste nu de definitieve selectie.

lois openda

Die moest op 14 juni binnen zijn bij de UEFA. En Mathijssen heeft met Loïs Openda uiteindelijk een naam geselecteerd die niet eens in zijn voorselectie zat.

Johan Bakayoko van zijn kant is er niet meer bij, terwijl ook Arthur Vermeeren geblesseerd moest afhaken. Ook Roméo Lavia moest in extremis met een blessure forfait geven.

Voor Vranckx, Al-Dakhil, Deman en Openda zal in samenspraak met Tedesco gekeken worden wanneer ze mogen vertrekken naar Georgië. De eerste wedstrijd kom misschien te vroeg, afhankelijk van de speelminuten tegen Oostenrijk en Estland.

Het EK start op 21 juni en loopt tot zaterdag 8 juli. De Jonge Duivels starten het EK met een duel der Lage Landen tegen Nederland. Op 24 juni is Georgië de tegenstander, op 27 juni volgt de wedstrijd tegen Portugal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties