Steven Defour slaat alarm voor volgend seizoen: "Ik vind het maar niks"

Steven Defour slaat alarm voor volgend seizoen: "Ik vind het maar niks"
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Steven Defour begint aan zijn eerste volledige seizoen als coach van KV Mechelen. Er zijn alvast zaken die hem helemaal niet goed af gaan.

De boodschap lijkt duidelijk dit seizoen voor KV Mechelen: zorgen dat je bij de eerste twaalf eindigt, zodat je de play-offs voor de degradatie vermijdt. Al wil Defour liever naar de top acht kijken voor zijn ploeg.

Het nieuwe competitieformat zint hem duidelijk niet. “Ik vind het maar niks. Ik was sowieso al geen fan van de play-offs, en nu kan de twaalfde uit de reguliere competitie zelfs nog een Europees ticket bemachtigen”, klinkt het bij Gazet van Antwerpen.

Al draaiden die play-offs dit jaar wel uit tot een spektakelstuk. “De ontknoping van vorig seizoen was reclame voor de play-offs - ook ik heb met verwondering naar die laatste tien minuten gekeken - maar de eerste na de reguliere competitie mag in mijn ogen niet 'gestraft' worden.”

Voorlopig is er voor KV Mechelen met de Duitse spits Lion Lauberbach nog maar één nieuwkomer. “Dat verontrust mij vooralsnog niet, maar ik heb het bestuur wel duidelijk gemaakt dat ik - met opnieuw drie potentiële zakkers - niet nog eens in de situatie van vorig jaar wil belanden. De spits en 'de zes' zijn twee cruciale posities waar ik niet op wil toegeven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties