Wat als Osasuna Club Brugge uitschakelt: Franky Van Der Elst kent de gevolgen

Wat als Osasuna Club Brugge uitschakelt: Franky Van Der Elst kent de gevolgen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge speelde zich vlot naar de laatste voorronde van de Conference League. Daarin krijgt het Spaanse Osasuna als tegenstander.

Club Brugge moest niet bepaald diep gaan om de laatste voorronde van de Conference League te halen. Tegen het IJslandse Akureyri scoorde het in de tweede voorronde over twee matchen zelf tien doelpunten.

In de terugwedstrijd werd zelfs enkele sterkhouders de trip naar IJsland gespaard. Met Osasuna krijgt het nu echter een tegenstander van een heel ander kaliber om de groepsfase te halen. De nummer zeven uit de Spaanse competitie.

Trainer Ronny Deila liet al weten dat het wel eens een dubbeltje op zijn kant zou kunnen worden. Het moet bijzonder moeilijk zijn om voor te stellen dat Club Brugge een seizoen zou spelen zonder Europees voetbal.

Een goede test dus. “Een test? Veel meer dan dat. Je moet er gewoon door, hé. Stel je maar eens voor dat het niet lukt”, zegt analist Franky Van Der Elst aan Het Nieuwsblad.

Dat zou meteen ook z’n gevolgen hebben voor de werking bij blauwzwart. “Dan heb je toch een probleem, Club zijnde. Geen Europees voetbal met die kern… Dan gaan er zeker nog meer spelers weg moeten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties