Marc Degryse: "Geen goed en dominant voetbal, maar daardoor pakt Anderlecht 12 op 12"

Marc Degryse: "Geen goed en dominant voetbal, maar daardoor pakt Anderlecht 12 op 12"

RSC Anderlecht lijkt na de nederlaag op de openingsspeeldag helemaal terug. 12 op 12 leverde ondertussen ook de leidersplaats op.

Anderlecht won zondag van Sporting Charleroi, al had het dat niet te danken aan goed en dominant voetbal, zo weet ook analist Marc Degryse.

“Weer had Anderlecht tegen Charleroi minder balbezit. De bezoekers hadden meer corners en omzeggens evenveel schoten op doel. Anderlecht voetbalt inderdaad verre van dominant”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Al ziet Degryse wel waarom het nu plots wel lukt, in vergelijking met vorig seizoen. “Het teert, heb ik de indruk, op het metier van jongens als Vertonghen, Rits, Dolberg... De vorige jaren had het jonge Anderlecht met een gelijkaardig wedstrijdverloop deze match verloren.”

En dat is nu totaal anders. “Nu heb ik het gevoel dat er genoeg jongens op het veld staan die de wedstrijdomstandigheden goed aanvoelen, die weten wat op welk moment te doen. De punten zullen ervoor zorgen dat op termijn ook het goede voetbal zal komen. Eens de ploeg beter op elkaar ingespeeld raakt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties