Uurtje Verschaeren levert op: Essevee laat leidersplaats liggen na sensationeel duel met Anderlecht

Uurtje Verschaeren levert op: Essevee laat leidersplaats liggen na sensationeel duel met Anderlecht
Foto: © photonews

Genieten, genieten en nog eens genieten. Dat was de slotsom van het treffen tussen Zulte Waregem en de Futures van Anderlecht.

Zulte Waregem kon profiteren van het puntenverlies van Lommel om alleen aan de leiding te komen in de Challenger Pro League. Essevee deed dat met de min of meer verwachte namen, voorin moesten Gano en Vossen opnieuw voor de goals gaan zorgen. 

Vooraf was er veel te doen over de comeback van Yari Verschaeren. Uiteindelijk zou hij een uur meespelen met de Futures van Anderlecht, zoals vooraf afgesproken met hoofdcoach Brian Riemer. En de jonge Belg maakte meteen indruk. Hij zorgde voor een knappe krul na tien minuten en bekroonde zijn sterke start met een assist op Angulo na een halfuur.

Dol kwartier

Meteen het sein voor een dol kwartier aan de Gaverbeek, want bij de koffie zaten we al aan 2-2. Lissens scoorde namens de bezoekers de 1-2, maar de thuisploeg liet in de eerste 45 minuten heel veel moed en veerkracht zien.

Met dank ook aan de traptechniek van Ruud Vormer. Bij een eerste hoekschop was het Vossen die kon binnentrappen, bij een tweede variant ging een schot van Rommens via een verdediger het doel in. Vier goals voor de rust, ook voor de neutrale toeschouwer is dat genieten.

En na de pauze gingen we gewoon verder met genieten, want er vielen nog drie doelpunten. Anderlecht drukte namelijk door na de koffie. Monticelli, Degreef en nog een keertje Angulo zorgden voor een zware 2-5.

Doelpuntenfestival

De paars-witte machine denderde helemaal door, Essevee steunde en kreunde. Het kreeg de bal nauwelijks nog rondgespeeld en moest steevast achteruit. Extra domper bij de thuisploeg, want daar kreeg Bagan nog een rode kaart waardoor hij er ook volgende week niet bij zal zijn. 

Essevee doet sowieso een slechte zaak in de strijd om promotie in de Challenger Pro League. Zondag kan Beerschot uitlopen als het wint van Club Luik. Anderlecht schuift dan weer flink op in de stand en doet vertrouwen op - net als Verschaeren op individueel vlak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties