'KV Mechelen kijkt naar Standard en KV Oostende en grijpt in'

'KV Mechelen kijkt naar Standard en KV Oostende en grijpt in'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije dagen was er weer enorm veel te doen over de financiële toestand van de profclubs. Enkele clubbesturen moeten dringend ingrijpen.

Een voetbalclub financieel gezond houden, het is geen gemakkelijke opgave voor de profclubs. Dat bleek de voorbije dagen nog maar eens.

Voor KV Oostende ziet de toestand er heel penibel uit. Zij kregen zelfs een aftrek van negen punten voor het financieel wanbeleid van de club. Standard zit dan weer met een transferverbod door de financiën van de club.

De Rouches zullen een kapitaalsverhoging moeten doorvoeren, net zoals veel clubs de voorbije jaren al deden. Ook bij KV Mechelen is dat nodig om de club financieel gezond te houden.

In februari werd al een kapitaalsverhoging van 6,7 miljoen euro doorgevoerd, nu komt daar onder impuls van voorzitter en hoofdaandeelhouder Philippe van Esch en Jos Sluys, een minderheidsaandeelhouder, vier miljoen euro extra bij.

Die was al eventjes gepland en komt er nu ook. Het verse kapitaal is volgens Het Laatste Nieuws een bittere noodzaak om aan de licentievoorwaarden te voldoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties