L1 kort: Gerets wordt uitgefloten in eigen huis

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Olympique Marseille verliest de voeling met competitieleider Olympique Lyon. De jongens van Eric Gerets gingen in eigen huis zwaar onderuit tegen Nancy. Het werd 0-3.

Marseille had het meeste balbezit en creëerde de meeste kansen. Het waren echter de bezoekers die zich het efficiëntste toonden. Youssouf Hadji maakte in zes minuten tijd twee doelpunten. Marseille probeerde na de rust het tij nog te keren, maar Dia besliste na balverlies van Ziane de wedstrijd 0-3.

Het was voor Nancy de eerste overwinning op in het Stade Vélodrome in 23 jaar tijd. De spelers van Marseille werden door hun supporters op een striemend fluitconcert getrakteerd.

PSG kwam in eigen huis twee keer op voorsprong, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een puntendeling met Valenciennes. Hoarau en Rothen zorgden voor de Parijse doelpunten. Mater en Tiénè zetten de bordjes twee keer op gelijke hoogte. Mater trof in de slotfase nog de lat.