[W-Vl] Top-3 uit 1e provinciale loopt verder uit

In de eerste provinciale in West- Vlaanderen bleef de top-3 foutloos. Gullegem won van Boezinge met 3-1, VG Oostende haalde uit tegen Wervik en Wielsbeke pakte 3 punten in Damme.

Leider Gullegem won met 3-1 van Boezinge (4e). In een interessante eerste helft regende het kansen langs beide kanten. Dat we gingen rusten zonder een doelpunt was opmerkelijk. In de tweede helft ging Gullegem resoluut op zoek naar de openingstreffer. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong via een doelpunt van Arys, vorig jaar nog speler bij Boezinge. Boezinge reageerde meteen, maar Verkinderen trapte een penalty naast doel. Dit brak zijn ploeg zuur op, want 10 minuten later verdubbelde Demeyere de voorsprong. Even later kon Jacob nog milderen, maar in de slotfase nam Opbrouck alle twijfels weg.

VG Oostende, leider in de tweede periode, haalde uit tegen Eendracht Wervik (7e). De kustploeg scoorde maar liefst 6 keer en lijkt klaar voor de clash van zondag tegen Gullegem.

Ook Wielsbeke wist relatief gemakkelijk te winnen. Boydens profiteerde van een foutje van de Damse keeper om de score te openen. Ook bij het tweede doelpunt ging Depoortere niet vrijuit. Hij liet een schot van Bultynck door z'n handen glijden. Damme kon via Van Hee nog zorgen voor wat spanning, maar op het uur besliste Boydens met zijn 2e doelpunt de match.

Zwevegem Sport - Club Roeselare werd door hevige sneeuwval afgelast na 32 minuten. De stand was toen 0-1 voor Club Roeselare.